# Honningdepoter, pauser og træk vejret helt ned i maven

Hvad skal man overhovedet med honningdepoter, pauser og vejrtrækning helt ned i maven? 
Det er ingen hemmelighed, at jeg er stor tilhænger af honningdepoter og pauser og af at trække vejret helt ned i maven. Jeg forsøger at finde små pauser rundt omkring i min hverdag, så jeg mærker efter, hvordan jeg egentlig har det og får modet til også at sige det højt.

For nogle år siden var vi nemlig ramt af stress. Og det er ikke som i et “vi er gravide”. Det er et “vi”, som helt reelt dækker over hele familien. I første omgang var det nemlig Børnenes Far, men det sneg sig ind på hele familien og efterhånden som tiden gik, var vi alle ramt i en eller anden grad. For tiden gik lige pludselig, og det gjorde den blandt andet nok, fordi den kom så snigende, den stress.

Hos os var stress lig med konstant at bevæge sig på kanten af en afgrund fuld af misforståelser, ulogiske beslutninger og skænderier. Og fordi det kom så snigende og måske fordi vi i virkeligheden var bange for at mærke efter, opdagede vi først meget sent, hvad det egentlig var der skete omkring os: Når jeg skal huske at opdage, at jeg skal passe på mig selv

Jeg har ikke lagt livet om og er flyttet ud på landet i et økologisk selvforsynende husmandssted, men jeg forsøger at indgå i den verden der nu er, men denne gang vil jeg selv være med til at bestemme tempoet.

Inspiration til små bitte pauser i hverdagen 
På denne side finder du derfor flere gode ideer til at tage en slapper midt i hverdagens støj, hvis du også indimellem mærker, at du farer lidt for hurtigt frem.

Husk, at det ikke er små mirakler, men altså bare små pauser. Har du brug for mere end små pauser, men tør du ikke sige det til nogen (og slet ikke dig selv) så prøv at starte med en lille pause, så får du måske efterhånden ro (og mod) nok til at lytte til dig selv og til at sige det, du hører, højt til nogen.

Tegn en tegning
Gå en tur
Skriv et digt
Kig op
Lav noget dejligt ufornuftigt

# HonningdepoterSmå ting eller arrangementer, man kan gå og glæde sig til. # Pauser: Giv dig selv en lille pause og lav noget, hvis eneste produktive værdi er, at du trækker dig selv lidt tilbage fra hverdagens krav om at være effektiv, målrettet og alt det andet. # Træk vejret helt ned i maven: Det er også en pause for dit hoved og din krop, hvis du giver dig selv lov til at trække vejret helt ned i maven, så maven buler alt det den har lyst til!

En blog om liv, om pauser og om DIY og endda hækling!